Textil figurák és dekorációs termékek kicsiknek és nagyoknak

Pöttöm Design Blog

Pöttöm Design Blog

A mai havas-esős nap margójára...

Avagy színek a babaszobában

2017. április 19. - PöttömDesign

 

Amikor egy kis ellazulásra vágyunk, szeretjük kényesztetni magunkat. Egy meleg fürdő, egy ízletes tea, egy finom illat, egy puha érintés, egy kellemes hangulatú szoba szép, visszafogott színekkel. Az érzékszerveink gyönyörködnek ezekben az ingerekben és lassan ellazulnak. Megnyugszunk, megpihenünk. Kiszakadunk egy pillanatra a mindennapi nyüzsgésből, az egésznapos pörgésből. Mosolyog és kisimul a lelkünk.

Ma, amikor ezen a mesés (ja, nem...) áprilisi napon a kitartó havazást bámultam, máris arra vágytam, hogy elbújjak egy forró kakaóval és egy pléddel a kanapén a párnák közé. Majd azt gondoltam, hogy ha én így érzem magamat, akkor milyen lehet a világot szemlélni egy picibaba szemével? Milyen érzés lehet az egésznapos pörgés, a mindennapi nyüzsgés egy újszülöttnek? Vajon este, amikor elvárjuk, hogy ügyesen elaludjon, akkor hogyan tudja könnyedén kikapcsolni a gondolatait, a rengeteg új élmény hogyan csitul el benne olyan gyorsan, hogy azt már nem is érzi, ahogyan az utolsó csepp tej csendben kifolyik az apró szája szélén. Persze tudom, hogy ez egy idilli kép, és a gyermekek nagy része nem így alszik el, inkább másfél órás ringatás vagy éneklés és sétálás vagy sírás és kinlódás árán. De azt is tudom, hogy nagyon sokat számít egy picibabának is az, hogy milyen környezetben készül az alvásra. Fontos, hogy ellazítsa egy meleg fürdő, elteljen a finom tejcsivel, odabújjon a csodás illatú anyukájához, érezze a kedvenc alvókája puha érintését és gyönyörű, kellemes színek vegyék körül.

Közismerten az egyik leginkább megnyugtató szín a levendula. Maga a növény is csodás, az illata is nyugtató hatású, és a színe, a lilás- kékes árnyalatai, a barnás-szürkés száraival, matt zöld leveleivel egy igen visszafogott, mégis egyszerűségében fenséges növény.

pexels-photo-164470.jpeg

Sokak számára megnyugtató még a kék és a zöld sötétebb árnyalatai vagy a bézs, sárga, esetleg a barna.

Persze a babaszoba se szólhat csupán az alvásról, hiszen a vidámság, a jókedv és a kiengyensúlyozottság épp olyan fontos. Egy kedves, színes textilfigura, egy vidám körforgó vagy egy tarka, mintás felhőpárna ugyancsak mosolyt tud csalni kisbabánk arcára. A nevetés mindig gyógyítja a lelket, minden távolságot leküzd két ember között. Így érzi szerintem a baba is: amikor anyával kacarászhat egy csiklandozós nyuszifüllel, akkor biztos, hogy minden rendben van, biztonságban vagyunk. Szeretve vagyunk. Érzik a babák szerintem a színekből, a textilekből áradó érzelmeket, üzenjünk hát velük a babánknak! Fessük a babaszobát kellemes lilára, válasszunk szép komplementer színeket, majd dobjuk fel az egészet egy vidám ölelgetővel.

Ha szeretnéd megtervezni a babaszobád díszeit, írj nekem!

Megtalálsz Facebookon, Instagramon és hamarosan Pinteresten is! :)

 

Addig is kívánok napsütéses szép napokat,

Andi

 

17797874_1469178319779209_1345296272_o.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pottomdesign.blog.hu/api/trackback/id/tr4612438489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása